SanaLKolik.Forumm.Biz | Kaliteli Paylaşımın Yeni Adresi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SanaLKolik.Forumm.Biz | Kaliteli Paylaşımın Yeni Adresi


 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap


 

 Pilavlar !! (Dev Arşiv)

Aşağa gitmek 
3 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2
YazarMesaj
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:06 am

PILAV TAVA

MALZEMELER

350 gr hazır pilav
1 çorba kaşığı (tereyağ veya margarin)


HAZIRLANIŞI

Tereyağı tavada eritip, pilavı tavaya yayın. Orta hararette pembeleşinceye dek kızartıp, bir tabak yardımı ile diğer tarafın da kızarması için ters çevirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:06 am

SAZAK PILAVı

MALZEMELER

100 gr ciğer
3 su bardağı su
4 adet yeşil soğan
bir tutam taze nane
2 su bardağı pirinç
1 çay firıcanı Antep fıstığı
et suyu
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu suda onbeş dakika ıslatın. Bir tencerede yağı eritip. minik minik doğranmış ciğerleri kavurun. Pirinci süzüp, ilave edin. On dakika kavuıun. Doğranmış soğan, nane,fısıtk, tuz ve karabiberi
karıştırın. 3-4 dakika daha kavurup, suyunu ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Dinlendirip, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:06 am

SEBZELI BULGUR

MALZEMELER

4 kişilik
2 bardak bulgur
1 adet havuç
1 adet büyük soğan
1 adet salçalık kırmızı biber
1 adet küçük patlıcan
2,5 su bardağı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
kırmızıbiber
fesleğen
tuz
karabiber



HAZIRLANIŞI

Soğanı yarım halkalar olarak doğrayın. Sebzeleri de küçük küçük doğrayın. Soğanı ve sebzeleri zeytinyağında kavurun. Tıkanmış bulguru da ekleyip, 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Karışımın üzerine suyu ekleyin. Baharatları da ekleyin, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirin ve servis etmeden önce üzerine maydanoz serpin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:06 am

SEBZELI BULGUR (kolayı olan bu )
MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık bulgur
1 kahve fincanı tereyağ
4 adet çarliston biber
2 su bardağı et suyu
1 adet patlıcan
3 adet domates
3 baş soğan
tuz


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Soğanı kuşbaşı, biberleri küçük küçük doğrayın. Soğanı yağda pembeleşinceye dek kavurun ve patlıcanları ilave edin. Biraz çevirdikten sonra diğer malzemeyi de koyup, beraberce suyunu çekinceye dek pişirin.
Bir süre demlenmeye bırakıp, daha sonra servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:07 am

SEBZELI HINT PILAVı

MALZEMELER

350-400 gr Amerikan pirinci
3,5-4 su bardağı kaynar su
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal
1-2 adet püre haline getirilmiş acı yeşil biber
2 yemek kaşığı bezelye (tepeleme)
2 yemek kaşığı doğranmış yeşil fasülye (tepeleme)
2 yemek kaşığı küçük küpler halinde doğranmış havuç (tepeleme)
2 adet domates (kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış)
Yeterince tuz
Yarım demet ince doğranmış maydonoz
Koku verici


Baharat torbasının malzemeleri ve hazırlanışı :
2 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tane kimyon
Yarım tatlı kaşığı soğan ve sarmısak tozu yoksa bir yemek kaşığı doğranmış soğan
l-2 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı öğütülmüş kakule
Küçük bir parça çubuk tarçın 1-2 defiıe yaprağı
Tüm malzeme kanştırılır ve temiz bir torba içine konup, ağzı sıkıca bağlanır ve tencereye asabilmek için ipi uzun tutulur.


HAZIRLANIŞI

Pirinç yıkanır, 15 dakika suda bekletilip süzülür. Zerdeçal, yeşil biber birbiri ile kanştırılır ve bu karışım ısıtılmış yağda kokuları iyice ortaya çıksın diye kısa bir süre kavrulur. Tüm sebzeler katılır ve 4-5 dakika tümü bir arada kavrulur. Pirinç eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine tuz katılmış sıcak su konur. Baharat torbası tencerenin içine asılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Fokurdamaya başlayınca altı kısılır.
Pirinç suyu tamamen çekmesine yakın baharat torbası alınır.
Suyun tamamen çekmesi beklenir,ince doğranmış maydonoz serpilir ve servise kadar bir süre dinlendirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:07 am

SEBZELI KıZARTMALı PILAV

MALZEMELER

4 kişilik
1 su bardağı pirinç
2-3 adet havuç
2-3 adet turp
2 adet patlıcan
2 adet kabak
1 fincan dereotu
3 adet sivri biber
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 bardak un
karabiber
tuz



HAZIRLANIŞI

Pirinci yağ ve suyla bildiğimiz sade pilav şeklinde pişirin. Tavada yağı eritin ve yemeklik doğranmış soğanları hafifçe pembeleştirin. Küçük küçük doğradığınız sivri biber, kabak ve patlıcanları ilave edip kavurun. Kavurduğunuz bu içi sade pilava ekleyin ve dinlenmeye bırakın. Bu arada dilimlediğiniz havuç ve turpları önce una sonra yumurtaya batırarak kızartın. Sebzeli pilavla beraber sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:07 am

SEBZELI PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı et
1 küçük kutu konserve bezelye
1 küçük havuç
3 çorba kaşığı margarin
4 bardak su
1 baş küçük soğan
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Fındık büyüklüğündeki kuşbaşını, margarinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kabuklarını soyduğunuz soğanı bütün olarak içine atın. Suyunu koyun, pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca, küp şeklinde doğradığınız havucu da katın, o da yumuşasın. Etler iyice yumuşayınca, konserve bezelyeyi yıkayıp aynı tencereye atın. Bu arada bütün soğanı tencereden alın.
Tuzunu ayarlayıp biraz karabiber koyun. Suyu yarıya ininceye kadar kaynasın. Bu arada tuzlu suda dinlendirip iyice yıkadığınız pirinci tencereye boşaltın, bir iki karıştırıp kaynatın ve altını kısın. Hafif ateşte pirinçler şuyunu çeksin, sonra çok kısık ateşte, kapak altına bez koyup demlendirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:07 am

EHRIYE PILAVI

MALZEMELER

2 adet kırmızı sivri biber
1 adet domates
Et veya tavuk

Tuz


HAZIRLANIŞI

2 adet kırmızı sivri biber ve 1 adet domates, küçük küçük doğranıp yağda kavrulur. Üzerine pişmiş parça et veya tavuk parçaları eklenir. Başka bir tencerede 1 su bardağı şehriye yağda kavrulur. Önceki malzemelerle birleştirilir. Üzerine birbuçuk su bardağı et suyu veya tavuk suyu konularak ve tuz da eklenerek hiç karıştırmadan kendi halinde pişirililir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:07 am

SOAY ETLI IÇ PILAV

MALZEMELER

20 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçın
1 su bardağı soya eti suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı soya yağı
1 demet dereotu
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Soya yağında önce çamfıstığını beş dakika kavurun, üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyin. Soğanların rengi hafif koyulaştığında, iyice yıkadığınız pirinci süzerek üzerine ilave edin. Kavurma işlemine pirinçler matlaşıncaya kadar devam edin. Kavrulan pirince soya eti ve suyunu ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin, altını kapatmadan önce iyice yıkadığınız kuşüzümünü ekleyin, yenibahar, tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra ocağı kapatın. 20 dakika dinlendirin, çok ince kıydığınız dereotu ile karıştırarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:08 am

SOSISLI PILAV

MALZEMELER


3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
5 adet sosis
100 gr mantar
1 büyük havuç
2-3 tane yeşil soğan
4 yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
100 gr. otlu peynir
Tuz
Karabiber


HAZIRLANIŞI

Sosisleri ince ince dilimleyerek 1 kaşık margarin ilave ettiğiniz tavada kızarana kadar pişirin. Suyunu çekince dilimlenmiş mantarı, havucu ve soğanı ekleyip 2 dakika daha pişirin. Başka bir kapta sütü, yumurtayı, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın ve tavaya ilave edin. 2 dakika daha pişirin. Üstüne pirinci ve peyniri de ilave ettikten sonra 5 dakika kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:08 am

ŞEHRIYELI PILAV

MALZEMELER

1 kahve fincanı arpa şehriyesi
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 bardak pirinç
tuz


HAZIRLANIŞI

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene KADAR çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:08 am

TAS PILAVı

MALZEMELER

1 kg kuşbaşı et
1 kg arpacık soğanı
1 kg pirinç
1 adet havuç
100 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 ½ çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Tereyağının 3/2�sini eritin ve etleri yaklaşık 4-5 dakika kavurun. Havuçları ince ince kıyın ve arpacık soğanları ile birlikte ekleyin. Salçaları, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pişirin. Büyük bir tepsiye etin piştiği tencereyi ters çevirin. Tencerenin buharla havaya kalkmaması için üzerine ağır bir şey koyun. Tepsiye 7-8 su bardağı su koyun ve kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. Pişen yemeğin suyunu süzün. Tencereyi ters çevirin, süzülmüş suyu tencereye alın ve 2 litreye tamamlayarak kaynatın. Pirinçleri suya atın. . Piştikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyağını eritip üzerinde gezdirin. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra etli karışımı üzerine dökün ve cacıkla birlikte servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:08 am

TEL ŞEHRIYELI PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
3 kaşık tereyağı
1 adet kesmeşeker
Tuz
2 su bardağı dolusu tel şehriye


HAZIRLANIŞI

Pirinç 1-2 saat önceden ıslatılır. Bu sürenin sonunda yağ tencerede hafifçe kızdırılır. Şeker, tuz atılır. Yıkanmış pirinç ilave edilir. Tahta bir kaşıkla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Demlenmesi için üzerine kalın bir kağıt havlu konulup tencerenin kapağı kapatılır. Diğer taraftan 2 yemek kaşığı tereyağı şehriyelerle beraber sürekli çevrilerek şehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir. Pilav servis edileceği zaman bir kalıba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir şekil alması sağlanır ve kıtır kıtır olmuş şehriyeler pilavın üzerine yayılarak servis edilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:08 am

UZAKDOĞU PILAVı

MALZEMELER

4 kişilik
400 gr tavuk suyunda haşlanmış pirinç
1 yemek kaşığı soya sosu
1 büyük baş soğan
1 çay kaşığı sarmısak tozu
1 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı soya yağı
250 gr kuş üzümü
100 gr haşlanmış sivri biber
150 gr haşlanmış havuç
3 bardak su
maydanoz


HAZIRLANIŞI

Pilavı normal pilav şeklinde pişirin. Suyunu çekince içine haşlanmış havuç, sivri biber ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içine yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip karıştırın. Bu karışımı pilavın üzerinde gezdirin ve maydanozla da süsleyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:08 am

UZAKDOĞU PILAVı ( yapılışı daha zor )

MALZEMELER

400 gr. tavuk suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
1 büyük baş soğan
1 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı sarımsak tozu
250 gr. haşlanmış sivri biber ve havuç
250 gr. kuşüzümü
2 yemek kaşığı soya yağı
3 bardak su
bir tutam maydanoz


HAZIRLANIŞI

Pilavı normal pilav şeklinde pişirin. Suyunu çekince içine haşlanmış sivri biber, havuç ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içinde yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı pilavın üzerinde gezdirip maydanoz ile süsleyin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:09 am

YUFKALı PILAV

MALZEMELER

4 su bardağı pirinç
250 gr margarin
1 adet yufka
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI

Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin. Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin. Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanın içine koyun. Margarini eritip pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayın. Tencereyi orta hararetli fırına koyup yanm saat pişirin. Yufkanın üstü pembeleştiğinde fırından çıkarın. Ters çevrip, servis tabağına alın ve servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:09 am

ZERESHK PILAVı

MALZEMELER

1 adet tavuk budu

Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı zereshk
1 su bardağı Amerikan pirinci
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı yağ


HAZIRLANIŞI

Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın. Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün. Tavuk buduyla birlikte servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:09 am

Malhuta pilavı

Buğday ve mercimeği ayrı ayrı unlu suları gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Her ikisini derin bir kaba koyun, su ilave edin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve buğdaylar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dak. pişirin. Kişniş tohumlarını yağsız tavada, kısık ateşte karıştırarak kavurun ve havanda dövün. Tereyağını eritin, dövülmüş kişnişi ilave edin, malhuta pilavına katıp harmanlayın ve servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:09 am

Kestaneli bulgur pilavı

Soğanı tereyağı ile soteleyin. Fıstıkla üzümü ilave edin. Fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun. 2,5 su bardağı su ilave edin. Kaynayınca şekeri, tuzu, bulguru ekleyin ve karıştırın. Bulgurun üzerine üzüm, rendelenmiş havuç, kebap kestaneyi koyun ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tarçın, yenibahar, karabiber, ince kıyılmış dereotu ekleyin, harmanlayın ve servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:09 am

erikli pilav
MALZEMELER
Pilav için:
2 su bardağı Amerikan pirinci
Badem (kabukları soyulmuş)



1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tarçın
1 tutam yeni bahar
Tuz
3 su bardağı su


Erik için:

1 çay bardağı toz şeker (arzuya göre fazla veya az)

1 yemek kaşığı tereyağı
Hamur için 1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Un
Tuz

HAZIRLANIŞI
Erikleri yıkayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirelim, suyunu çekip pişince, 1 çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı koyup biraz daha kaynatalım. Ocaktan alalım. Soğuyunca çekirdeklerini çıkaralım.
Pilav için zeytinyağını koyup, pirinci kavuralım, 3 su bardağı su ve tuzunu ilave edelim. Suyunu çekince bir kaşık tereyağı koyup pilavımızın altını kapatalım. Zeytinyağında hafif pembeleştirdigimiz badem ve fıstıkları da pilava ilave edelim, karıştıralım.
Pilav pişerken 1 yumurta 1 kaşık yağ ile yaptığımız hamurumuzu 30 cm çapında açalım. Tam orta kısmına nişan yüzüğümüzle şekiller açalım. Yağladığıımız (15-20 cm çapında) tenceremize yufkamıza yerleştirelim. Üzerine eriğin yarısını yayalım, üzerine pilavın yarısını koyalım diğer eriği de yayalım onun üzerine de pilavımızı koyup, hamurumuzu kapatalım. Üzerini yağlayıp fırında kızartalım. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:10 am

etli pilav
MALZEMELER
250 gr kuşbaşı
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
1 çaybardağı kadar mısır özü yağı
tuz
arzuya göre kara biber

HAZIRLANIŞI
Eti ve havucu küçük kareler halinde doğrayıp haşlayın. Pirinci bolca yıkayın, yayvan bir tencerede yağı kızdırıp pirinci kavurun. Kaynatılmış su katıp tuzu atın. Ocağı kısıp pirinç suyunu çekene kadar bekleyin. Haşlanmış malzemeyi pilava ekleyip demlendirin sonra servis yapın.
Not: Bezelye tazeyse haşlanır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:10 am

fırında peynirli pilav
MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı soya yağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 şeker kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağı kızdırın ve pirinçleri göz göz oluncaya kadar kavurun. İçine 2 şeker kaşığı karabiber ekleyin ve karıştırın. Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın. Pirinçler suyunu çekince 20 dakika dinlenmeye bırâkın. Pilavınız hazır olunca bir fırın kabına alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 15 dakika fırınlayın. Piştikten sonra kare şeklinde keserek sıcak servis yapabilirsiniz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:10 am

fırında kızarmış pilav
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
süt
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
1 kaşık tereyağ

HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra iyice durulayın. Pirinci 6-7 cm derinliğinde, 30 cm genişliğinde bir Pyrex kaba koyun. Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe zeytinyağı veya margarin ile yağlayın. Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecektir). Tuzunu koyun. Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine atın. 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun. Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
Ece
Admin

Admin
Ece


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 795
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 14/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Evden
<b>Yaş</b> Yaş : 48
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/03/76

Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) - Sayfa 2 I_icon_minitimePaz Kas. 08, 2009 2:14 am

emeğinize sağlık.süper bir arşiv...teşekkürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://genclikdunyasi.forumv.biz/index.htm
 
Pilavlar !! (Dev Arşiv)
Sayfa başına dön 
2 sayfadaki 2 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SanaLKolik.Forumm.Biz | Kaliteli Paylaşımın Yeni Adresi :: Kadınlar Kulübü :: Yemek ve Mutfak :: Pilavlar-
Buraya geçin: