ACıLı PIRINÇ MALZEMELER 2 bardak tavuk suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci 1 yemek kaşığı soya yağı 1 baş doğranmış orta boy soğan 1 adet taze doğranmış tere 2 diş doğranmış sarmısak 1 adet doğranmış acı biber HAZIRLANIŞI Soya yağını geniş bir tavada kızdırın. Soğan, pirinç, tere, sarmısak ve biberi ilave edin, iyice karıştırarak yaklaşık 3 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
PoWeR78 Benimle iyi olun, yeni üyeyim
Mesaj Sayısı : 5Kayıt Tarihi : 07/11/09Nerden : EvDeNYaş : 32Doğum Tarihi : 28/04/92
ANANASLı PILAV MALZEMELER 3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci 2-3 adet yeşil soğan 1 çay bardağı ceviz içi 1 çay bardağı kuru üzüm 1 yemek kaşığı Tereyağı 1 adet ananas Yarım çay kaşığı zencefil Tuz HAZIRLANIŞI Yeşil soğan bir tavanın içine ince ince doğradıktan sonra, ceviz, kuru üzüm, tuz ve zencefil içine karıştırılıp tereyağı ile harlı ateşte 3-4 dakika pişirilir. Üstüne dilimlenmiş ananas ve haşlanmış pirinç ilave edilerek iyice pişirilir.
1/2 kg ciğer 1/2 kg bulgur Bir su bardağı kırmızı şarap 6 su bardağı su Kimyon, karabiber, acı pul biber Maydanoz 3 adet domates 2 baş soğan 1 adet patetes 2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Hepsini bir tencereye koyun kaynatın. Ciğeri kavurduktan sonra kaynatmış olduğunuz karışımı içine katıp kavurun. Sonra yoğurtla servise yapın
4 kişilik 400 gr dana eti 400 gr pirinç 100 gr sıvı yağ 2 adet kurusoğan 1 adet ayva 400 gr havuç 1 tatlı kaşığı kimyon tuz
HAZIRLANIŞI
Havucu soyun ve halka halka doğrayın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra eti ekleyip kavurun. Et suyunu çekince havucu koyup kavurmaya devam edin. Havuç yumuşamaya başlayınca 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve kimyon ilave edin. Ayvayı soyup dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın, etlere ilave edip yaklaşık 12 dakika haşlayın. Sonra ayvaları tencereden alın pirinci ilave edin. Ağzını kapatın ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın altını kapatın, ayvaları ekleyin ve ağzı kapalı olarak 30 dakika dinlendirin.
3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci (Didiklenmiş tavuk ile beraber pişmiş pilav) 1/3 su bardağı badem içi (ince dövülmüş) 1/3 su bardağı soya yağı 1/3 su bardağı kadar ince şerit halinde dilimlenmiş havuç 1 çorba kaşığı kadar ince doğranmış kırmızı biber 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı taze doğranmış maydanoz Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tavaya margarini koyup eritin. Soya yağını ilave edin. Yağ kızdıktan sonra badem içi, havuç ve kırmızı biberi, bademler altın rengi alıncaya kadar pişirin. Didiklenmiş tavuk ile beraber pişirilen pilav ve kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Her servis 233 kalori, 7 gr protein, 12 gr yağ, 27 gr karbonhidrat, 3 gr doğal lif, 0 miligram kolesterol ve 325 miligram sodyum içerir
250 gram soyulmuş karides 2 su bardağı pirinç 1 tatlıkaşğı salça 1 diş sarımsak 2 adet soğan 300 gr sulu domates 6 çorbakaşığı zeytinyağı 600 gr etsuyu tereyağı ya da margarin toz kırmızı biber maydanoz tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın. Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın. Pirinç etsuyunu çekmeli. Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün. Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın. Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin. Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın. Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin. Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun. Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun. Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin.
yeteri kadar tuz 2 adet çarliston biber 1 adet soğan
HAZIRLANIŞI
Ufak ufak doğranmış soğan ve çarliston tereyağında çevrilir, üzerine rendelenmiş domates ilave edilip, bir iki taşım kaynatılır. Bulgur ilave edilir, bir iki kez karıştırılır ve üzerini bir parmak örtecek kadar su konulup, pişmeye bırakılır. Arzuya göre tuz ilave edilir. On dakika sonra yemeğimiz hazırdır.
NOT: Tereyağ yerine margarin ve sıvıyağ da kullanabilirsiniz
2 bardak baldo pirinç 1.5 bardak su 1.5 bardak süt 3 çorba kaşığı şeker 0.5 tatlı kaşığı tuz 250 gr margarin 2 adet yumurta 1 bardak kuru üzüm 2 kaşık tereyağı
HAZIRLANIŞI
Pirinç,su, süt, şeker, tuz ve margarin suyu bitene kadar ocakta pişirilir. Çırpılmış iki yumurta eklenerek, fırında yarım saat daha pişirilir. Sıcak suda bekletilen üzümler, süzülerek tereyağında 3 dakika kavrulur ve pilavın üzerine serpilerek servis yapılır.
1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir) 1,5 litre su 3 kaşık tereyağı Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır. Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır. 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir. 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır. Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir. 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır.
MALZEMESİ : 1 çay bardağı pirinç 1 tane tavuk budu 1 yemek kaşığı nohut 1 tatlı kaşığı çekirdeksiz san üzüm 1 tane kayısı 1 tane küçük soğan 1 gr safran Dolmalık fıstık (1 tatlı kaşığı) Badem (1 yemek kaşığı) 3-4 tane top karabiber 3-4 tane top yenibahar 2 kaşık tereyağı 0,5 çay kaşığı toz zencefil Süsleme için kiraz domates
HAZIRLANIŞI
Tavuk budu haşlanır didiklenir. Top karabiber ve yenibahar havanda iri bir şekilde parçalanır. Tavuğun üstüne eklenir. Soğan küp doğranır. Kayısı minik doğranır. Tereyağında soğan pembeleşir. Üstüne kayısı, üzüm, nohut (nohut bir gece suda bekletilir ve kabuğu soyulur) eklenir. Tavuk da konur. 1 saat kaynar suda bekleyen pirinç da ilave edilir. 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyuna safran eklenir. Pilav pişirilir. En son 0,5 çay kaşığı toz zencefil, kavrulmuş badem ve fıstık eklenir. Demlendirilir.
2. Domatesli Pilav :
MALZEMESİ : 1 çay bardağı Amerikan Pirinç 1 tane tavuk budu 2 adet domates 0,5 yemek kaşığı salça 1 tane kırmızı biber 4-5 adet tane karabiber 4-5 adet tane yenibahar 1 adet küçük soğan 2 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI : Tavuk haşlanır ve didiklenir. Üzerine yenibahar, karabiber (parçalanmış) ilave edilir. Küp doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir. Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesler, salça, küp doğranmış kırmızı biberler eklenir. Tavuklar ilave edilir. Pirinç de üzerine konur. 1 çay bardağı kaynar tavuk suyu ilave edilir. Pişirilip, demlendirilir.
3. Sebzeli Pilav :
MALZEMESİ : 1 çay bardağı Amerikan Pirnici 1 tane tavuk budu 3-4 tane karabiber 3-4 tane top yenibahar 1 yemek kaşığı iç bakla 1 yemek kaşığı bezelye 1 yemek kaşığı şam fıstığı 1 yemek kaşığı kuru nane 2 yemek kaşığı tereyağ 5-6 dal dereotu 1 tane küçük kuru soğan
HAZIRLANIŞI : Tavuk haşlanır, didiklenir, parçalanmış yenibahar ve karabiber eklenir. Küp doğranmış soğan tereyağında kavrulur. İç bakla yarı haşlanır. Kabuğu soyulur. Bezelye de yarı haşlanır. İç bakla, bezelye ve tavuk soğanın üzerine eklenir. Süzülmüş pirinçler de eklenir. 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyu eklenir. Pişirilir, doğranmış dereotu eklenir ve demlendirilir.
1 adet dilimlenmiş orta boy soğan 2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates 2 adet dilimlenmiş havuç 1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam) Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir) 1 porsiyon pişirilmiş pirinç
HAZIRLANIŞI
Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek / mısırözü yağı koyun. Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın. Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin. Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın. Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin. Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın. Pilavla karıştırarak servis yapın.
2 su bardağı jasmin pirinç 3 su bardağı su 1 demet dereotu 1 su bardağı taze iç bakla (az haşlanmış) 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
HAZIRLANIŞI
Su, margarini, tuz derin bir tencerenin içine koyun ve kaynatın. Kaynayınca içine ince ince kıydığınız dereotu ve daha önceden az haşladığınız taze iç baklayı ekleyin. Su tekrar kaynayınca önceden yıkanan pirinci içine ilave edin. Kaynayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Dibinde çok az miktarda su kaldığında tencerenin üstüne bir bez koyup kapağını sıkıca kapatın ve 10-15 dakika çok hafif ateşte demini almasını bekleyin. Daha sonra altını kapatıp, yarım saat ağzını kapalı olarak dinlendirin. Yanında haşlanmış et ile servis yapın
1 adet bezelye konservesi (küçük boy) 2 su bardağı pirinç 1 demet dereotu 1 adet havuç 1 baş soğan sıvı yağ karabiber
HAZIRLANIŞI
Küçük parçalar halinde kestiğiniz havuç ve soğanı sıvı yağda kavurun. İki bardak yıkanmış pirinçle çevrip, pişirin. Piştiğinde bezelye, kıyılmış dereotu ve karabiber katıp, dinlenmeye bırakın.
1 kg fasulye 1 su bardağı pirinç 3 adet orta büyüklükte soğan 1 çay bardağı zeytinyağ 1 adet küçük domates 1 çorba kaşığı tereyağ pul biber karabiber
HAZIRLANIŞI
Taze fasulye küçük küçük doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur. Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresince ara sıra karıştırılır. Pirince tavada zeytinyağ iyice yakılır, üstüne dökülür. Pilav gibi demlenmeye bırakılır.
3 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı pirinç 2 domates 3 bardak su tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ayıklayıp bir tepsiye koyun, üzerlerinde ılık su gezdirin. Bir çorba kaşığı tuz serpin, ununu salıncaya, şişinceye kadar dinlenmeye bırakın. Su soğuyuncaya kadar geçen sürede yağı eritip rende domatesi pişirin. Domates yoksa, salça da kullanabilirsiniz. Tuzunu ve suyunu koyup kaynatın bu arada pirinci bol suyla, yıkayıp süzün ve kaynayan suya katın, biraz karıştırın. Daha sonra ateşin altını kısın, suyunu çekinceye kadar, dibini tutturmadan pişirin. Bir havlu peçete geçirdğiniz tencere kapağını kapayıp çok kısık ateşte 2o-25 dakika demlenmeye bırakın. Karıştırıp servis yapın.
Ayıklanıp, yıkanmış pirinç üzerini örtecek kadar ılık suda iki saat kadar bekletilir. Daha sonra bir tencerede rendelenmiş domates, tereyağ ile öldürülür ve süzülen pirinç ilave edilir. Bir iki defa tahta kaşıkla çevrilip üzerine 2.5 bardak su boşaltılır. Arzu edildiği kadar tuz konulur ve orta hararetli ateşte 15 dakika pişirilir.
Not : Suyunu çeken pilavın altı kapatıldıktan sonra üzerine bir havlu örtülürse pilav daha güzel demlenir.
2 Su bardağı pilavlık pirinç 3Adet orta boy domates 100 gr tereyağ 3 su bardağı sıcak su 1 tablet tavuk suyu (isteğe bağlı) veya et suyu
HAZIRLANIŞI
Domatesleri kalın dipli bir tencereye rendeleyin. Sıcak su,tereyağı,tuz ve tavuk tabletini ilave edin. Kaynayınca önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyup karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
NOT: Türkiyenin her bölgesinde pişirilen bir yemektir. Et ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak servis yapılır
4 kişilik 750 gr pırasa 50 gr tereyağı 200 gr salam 250 gr pirinç 250 gr peynir 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı galeta unu tuz 1 kg domates
HAZIRLANIŞI
Pırasaları ayıklayıp temizleyin ve ince halkalar halinde kesin. Eritilmiş tereyağına atın ardından pirinci de ekleyin. ve 1/2 litre tuzlu su bulunan bir tencerede haşlayın. Salamları ince şerit şeklinde kesin. Maydanozu doğrayın ve peyniri de rendeleyin. Salamları ve peynirin bir kısmını pirinçle karıştırın ardından bunu bir kaba yerleştirin. Kalan peyniri maydanoz ve galeta unu ile karıştırın. Domatesleri ince dilimleyin ve karışımın üzerine koyun ardından peynir karıuşımını da üzerine serpin. 225 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin.
1 çay bardağı nohut 2 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı fasulye 5 adet domates 5 adet yeşil biber 2 adet soğan 4 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Buğdayı, nohutu ve fasulyeyi ayrı ayrı tencerelerde akşamdan ıslatın. Sonra hepsini bir tencereye alarak üzerine 3 parmak geçecek kadar su koyun. Tuz ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Soğanları küp küp doğrayın ve bir tavada tereyağını eritin. Küp kü doğranan soğanları sararana kadar kavurun. Domateslerin kabukalrını soyun, küp küp doğrayın ve soğana ekleyin. Hazırlanan domatesli harcı fasulye-nohut-bulgur karışımına ilave edin ve iyice karıştırın. Tuz ve karabiber serperek servis yapın.
Pilav için: 2 su bardağı Amerikan pirinci Badem (kabukları soyulmuş)
1 yemek kaşığı tereyağı 1 tutam tarçın 1 tutam yeni bahar Tuz 3 su bardağı su
Erik için:
1 çay bardağı toz şeker (arzuya göre fazla veya az)
1 yemek kaşığı tereyağı Hamur için 1 yumurta 1 yemek kaşığı zeytinyağı Un Tuz
HAZIRLANIŞI
Erikleri yıkayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirelim, suyunu çekip pişince, 1 çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı koyup biraz daha kaynatalım. Ocaktan alalım. Soğuyunca çekirdeklerini çıkaralım. Pilav için zeytinyağını koyup, pirinci kavuralım, 3 su bardağı su ve tuzunu ilave edelim. Suyunu çekince bir kaşık tereyağı koyup pilavımızın altını kapatalım. Zeytinyağında hafif pembeleştirdigimiz badem ve fıstıkları da pilava ilave edelim, karıştıralım. Pilav pişerken 1 yumurta 1 kaşık yağ ile yaptığımız hamurumuzu 30 cm çapında açalım. Tam orta kısmına nişan yüzüğümüzle şekiller açalım. Yağladığıımız (15-20 cm çapında) tenceremize yufkamıza yerleştirelim. Üzerine eriğin yarısını yayalım, üzerine pilavın yarısını koyalım diğer eriği de yayalım onun üzerine de pilavımızı koyup, hamurumuzu kapatalım. Üzerini yağlayıp fırında kızartalım. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapalım.
250 gr kuşbaşı 1 adet havuç 1 su bardağı bezelye 2 su bardağı pirinç 3,5 su bardağı su 1 çaybardağı kadar mısır özü yağı tuz arzuya göre kara biber
HAZIRLANIŞI
Eti ve havucu küçük kareler halinde doğrayıp haşlayın. Pirinci bolca yıkayın, yayvan bir tencerede yağı kızdırıp pirinci kavurun. Kaynatılmış su katıp tuzu atın. Ocağı kısıp pirinç suyunu çekene kadar bekleyin. Haşlanmış malzemeyi pilava ekleyip demlendirin sonra servis yapın. Not: Bezelye tazeyse haşlanır.
2 su bardağı pirinç süt rendelenmiş kaşar peyniri tuz 1 kaşık tereyağ
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra iyice durulayın. Pirinci 6-7 cm derinliğinde, 30 cm genişliğinde bir Pyrex kaba koyun. Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe zeytinyağı veya margarin ile yağlayın. Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecektir). Tuzunu koyun. Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine atın. 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun. Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın.
1 su bardağı Amerikan Pirinci 2 su bardağı su 2 çorba kaşığı soya yağı 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 şeker kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağı kızdırın ve pirinçleri göz göz oluncaya kadar kavurun. İçine 2 şeker kaşığı karabiber ekleyin ve karıştırın. Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın. Pirinçler suyunu çekince 20 dakika dinlenmeye bırâkın. Pilavınız hazır olunca bir fırın kabına alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 15 dakika fırınlayın. Piştikten sonra kare şeklinde keserek sıcak servis yapabilirsiniz.
2 ölçü pirinç 4-5 adet soğan 1/2 kilo taze fasulye Tuz Yağ
HAZIRLANIŞI
Soğanları küp küp doğrayın. Yağın içinde kavurun. Taze fasulyeyide küçük küçük doğrayıp haşlayın. Haşladıktan sonra soğanların üzerine dökün. En üstüne pirinç konur. Hiç karıştırmadan su ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra tencereyi ters çevirin ve servis yapın. İsteğe göre, üzerine baharat türü ve yoğurt ilave edilebilir.
2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 1 yemek kaşığı soya yağı 2 adet orta boy ince doğranmış havuç 200 gr. brokoli çiçeği 1 baş orta boy soğan 1 diş doğranmış sarmısak 1 çay bardağı baharatlı sebze suyu 2 yemek kaşığı karışık baharatlı et sosu 2 çay kaşığı kuru kekik yaprağı 400 gr. kuru fasulye konservesi 1/2 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı toz karabiber 200 gr. börülce konservesi
HAZIRLANIŞI
Yağı geniş bir tencerede kızdırın. Havuç, brokoli, soğan ve sarmısağı ilave edin. Karıştırarak sebzeler soluncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Sebze suyunu, baharatlı et sosunu, kekik, tuz ve biberi ilave edin. Pirinç, fasulye, börülceyi de ilave edip karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
1 kg hamsi (ayıklanmış) 400 gr pirinç 2 orta boy soğan Kuş üzümü Dolmalık fıstık Maydanoz Kırmızı pul biber Karabiber 1 çay bardağı sıvı yağ 50 gr tereyağı 1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Servis tepsisini önce yağlayalım. Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir şekilde alt kısmına ve yanlara dizelim. Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğruyoruz. Pirinci yıkadıktan sonra soğana ilave edelim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı yıkayarak bu malzemelere ilave edelim. Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma ilave edelim. Birbirine iyice kanştırıp tuzunu da katarak hamsilerin üzerine döşeyelim. Daha sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri elimizle diziyoruz. Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiriyoruz. Açık yer kalmayacak şekilde üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz. Suyunu da koyup kısık ateşte pişirelim.
4 kişilik 2 su bardağı pirinç 3 adet havuç 100 gr şamfıstığı 50 gr kuş üzümü tuz 3 su bardağı et suyu 2 fincan sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Kuş üzümünü ılık suda biraz bekletin. Havuçları kazıyın ve kaynar suda 5 dakika haşlayın. Havucu rendeleyin ve ardından kuşüzümü ve şamfıstığıyla beraber kızartın. Bu arada yağda sade pişirdiğiniz pilavı iyice demlenmesi için dinlendirin. Demlenmiş pilava hazırladığınız karışımı ekleyin ve sıcak servis yapın.
Amerikan pirinci 1 kg Sıcak et suyu 2 lt Havuç 300 gr Kuşbaşı tavuk eti 1/2 kg Kuş üzümü 3 çorba kaşığı Dereotu Tuz Karabiber
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :
Protein 16.5 gr Yağ 8 gr Karbonhidrat 83 gr
486 kcal
HAZIRLANIŞI
Havuçları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırın. İçine havucu, tavuk etini ekleyip kavurun. Ardından yıkayıp pirinci ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra su ve yeterince tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin, 15 dakika kadar dinlendirin, dereotuyla süsleyip servis yapın.
2 su bardağı pirinç 3,5 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı margarin 2/3 bardak konserve bezelye 2 orta boy havuç 1/2 demet dereotu 1/2 çay kaşığı safran yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin. Bu arada havuçları tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın ve iyice yumuşamadan haşlayın. Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin. 3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın. Tuzunu, margarini ve safranı ekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın. Tahta kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1-2 taşım kaynattıktan sonra altını kısın. Pirinçler suyunu çekince bir defa demir yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün. Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış dereotlarını pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dakika bekleyin. Bu arada tencerenin kapağını fazla açık tutmamanız gerekiyor. Dinlenme süresi sonunda yine demir yemek kaşığı ile harmanlayıp servis tabağına alın. Dilerseniz karabiber ile tatlandırıp, cacıkla servis edin.
250gr kuzu veya tavuk ciğeri 2 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 5 çorba kaşığı çam fıstığı 3 yemek kaşığı kuş üzümü 3 yemek kaşığı margarin 1 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı yenibahar 1/2demet dereotu Karabiber Tuz
HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tavada yağı eritin, fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra temizlenmiş, zarı soyulmuş ve küçük küçük doğranmış ciğerleri tavaya alıp rengi değişinceye kadar pişirin. Pirinci ilave edip karıştırdıktan sonra su, tuz,kuşüzümü ve baharatları koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dereotu ile süslüyerek servis yapın.
1 çay bardağı sıvıyağ 1 kg ince bulgur 1 yemek kaşığı tuz 2 su bardağı su 4 çay kaşığı susam 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 adet rendelenmiş soğan bir tutam nane ve kekik 1 çay kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
Yağı tencereye koyduktan sonra soğan, susam ve kuş üzümü iyice kavrulur daha sonra bulgur konulur ve biraz karıştırdıktan sonra üzerine nane, kekik, pul biber, 1 yemek kaşığı tuz koyulur. 2 su bardağı su koyulduktan sonra suyu çekinceye kadar pişirilir, üzeri gazete kağıdıyla kapatıldıkdan sonra 20 dakika dınlendirilir.
4 çorba kaşığı margarin 1 kg kemikli koyun eti 6 su bardağı pirinç 4 adet büyük soğan 200 gr kuru üzüm 1/2 kg havuç 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları kalınca rendeleyin, yağda koyu pembe olana dek kavurun. Etleri ilave edip, bir süre beraberce kavurun. Ardından sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin. Havuçları yarım parmak kalınlığında boylamasına kesip, yağda çevirerek kızartın, süzüp bir kenarda bekletin. Üzümleri çok az yağda hafifçe kavurun, süzüp bir yanda bekletin. Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkayın, süzüp pişmiş etin suyuna katın. Ezmeden ağır ağır karıştırın, demlenmeye bırakmadan önce bir kenarda beklettiğiniz havuç ve üzümleri kenarlara dizin. Çok hafif ateşte, yarım saat kadar demlendirin. Servis yapmadan önce üzerini havuç ve üzümlerle süsleyin.
Amerikan pirinci 1 kg Dana eti 1 kg Kış kabağı 1 kg Soya yağı 6 çorba kaşığı Kuş üzümü 3 çorba kaşığı Et suyu 1.5 lt Tuz Karabiber
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :
Protein 27 gr Yağ 16 gr Karbonhidrat 88 gr
842 kcal
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı doğradığınız etleri yağda kavurun. Kabakları yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın. Kavrulan etin içine dökün, biraz su koyup hafif pişirin. Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Et ve kabağın bulunduğu tencereye pirinci ve kuş üzümünü dökün, tuzunu ve karabiberini de karıştırdıktan sonra 1.5 lt et suyunu üzerine boşaltın. Suyunu çekene kadar ateşte pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyin.
2 su bardağı Amerikan Pirinci 3 bardak su 3 çorba kaşığı soya yağı 2 su bardağı kuru kayısı 1 çorba kaşığı safran Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Suyunu süzün ve kızgın yağda 10 dakika pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. İçine 2 su bardağı kuru kayısı, 1 çorba kaşığı safran ve yeterince tuz ekleyip iyice karıştırın. 3 bardak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çektikten sonra ateşten indirip 20 dakika dinlenmeye bırakın. Karabiber ile süsleyerek sıcak servis yapabilirsini
500 gr Amerikan pirinci 500 gr kuşbaşı piliç eti 500 gr kestane 100 gr kuş üzümü 100 gr yeşil fıstık 100 gr kuru kayısı 1 su bardağı zeytinyağı 2 demet dereotu 3 soğan 1 yemek kaşığı toz şeker Tuz 1 yemek kaşığı zencefil, tarçın, karanfil karışımı
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri tuzlu sıcak suda bekletin. Yıkayın süzün. Bir soğanı kıyın. Bir tencerede yağın yarısı ile pembeleştirin. Piliçleri ilave edin biraz kavurun iki bardak sıcak su ilave edin suyunu çekinceye kadar pişirin. Başka bir tencerede kalın yağda kıyılmış 2 soğanı pembeleştirin, pirinci ilave edin. Birkaç dakika kavurun, bütün baharatları, tuzu, şekeri, kıyılmış dereotunu ve 4 bardak sıcak suyu ilave edin. 10-15 dakika sonra kuş üzümünü, küçük kesilmiş kayısıları ve fıstığı ilave edin, karıştırın. En son etleri ve kestaneleri de koyarak 10 dakika daha pişirin. Dinlendirin. Tabağa alırken kestaneleri alın pilavı süsleyin.
4 kişilik 1,5 su bardağı pirinç 3 adet yumurta 250 gr dana kıyması 1 adet orta boy soğan 1/2 demet maydanoz 2 çorba kaşığı tereyağı 50 gr kaşar peyniri rendesi 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un karabiber tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri haşlayın ancak lapa olmasınlar. Bir tavada küçük küçük doğranmış soğanı ve kıymayı yağda kavurun. Karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyin. Haşladığınız pirince 1 kaşık yağ, yumurta, tuz, karabiber ve unu karıştırın ve yağlanmış tepsiye pirincin yarısını döküp arasına kıymalı harcı koyun. Pirincin diğer yarısını da en üste döşeyin ve kaşar peynir rendesini de serpin. Kızgın fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
1 kG süt danası yarım paket margarin yarım kilo kuskus 2 orta boy söğan 1 çorba kaşığı domates salçası 2 orta boy domates 5 sivri biber tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Yarım paket margarini bir parçasını etler için, bir parçasını kuskus için kullanmak üzere ikiye bölün. Sonra etleri kavurun , suyunu salıp çeksinler. Ince doğradığınız soğanları katıp öldürün. Ardından salçayı koyun, yaklaşık iki su bardağı suyu da ekleyip tencereyi kapatın. Etler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatmaya devam edinm. Ayırdığınız yağda kuskusu bir tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Rengi değişmeye başlarken tencereyi ateşten alın, pişen etlere katın. Kabuğunu çıkardığınız ve irice doğradığınız domatesleri, yeşil biberleri de katın. Suyunu ayarlayın, su kuskusun üstüne geçmesin. Orta ateşte suyunu çektirin. Gerekirse biraz daha sıcak su gezdirin. Suyun ayarlanmasında ateşinizin kuvveti, kuskusun cinsi, kavurma süreniz belirleyici olacaktır. Bu yüzden kuskuslar ne çorba olacak nede çok diri kalacak şekilde suyun miktarını ayarlayın. Daha sonra demlendirip, şöyle bir karıştırın ve sıcak sıcak servis yapın.
4 bardak pirinç 2 adet kurusoğan 2 adet domates 3 adet sivribiber 8 adet kuzu kapama yeterince su tuz karabiber
HAZIRLANIŞI
Etleri soğan, domates ve biberle kavurun pirinç ilave edin. Tuzu, karabiberi ve suyu ilave edip 5 dakika kaynatıp fırın tepsisine alın. 40 dakika fırında pişirin.
3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci 2-3 adet yeşil soğan 1 çay bardağı ceviz içi 1 çay bardağı kuru üzüm 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet ananas Yarım çay kaşığı zencefil Tuz
HAZIRLANIŞI
Yeşil soğanı bir tavanın içine ince ince doğradıktan sonra, cevizi, kuru üzümü, tuzu ve zencefili içine karıştırıp tereyağı ile harlı ateşte 3-4 dakika pişirelim. Üstüne dilimlenmiş ananas ve haşlanmış pirinci ilave ederek iyice pişirin.
500 gr. taze bezelye 500 gr. mantar 1 demet dereotu 2 bardak jasmin pirinç 1,5 bardak sıcak su tereyağ tuz karabiber
HAZIRLANIŞI
Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanır.Yıkanıp doğranmış mantarlar yağsız tavada 10 dakika sote edilir. Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayıklanıp yıkanmış pirinç, çok ince kıyılmış dereotu, tereyağ, tuz ve karabiber konup 2-3 dakika çevrilerek kavurulur. Sıcak su ilavesi ile 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Altı kapatılır, kapağın altına birkaç adet kağıt havlu konularak 15 dakika kadar demlemeye bırakılır. (Tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz, hem çok lezzetli, hem de çok hafiftir.)
2 su bardağı Amerikan pirinci 1,5 adet havuç (çiçek şeklinde kesilmiş) 1/4 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) 1/2 adet küp şeklinde doğranmış havuç 7-8 adet taze fasulye (verevine kesilmiş) 1/2 bardak az haşlanmış yeşil mercimek (1 tatlı kaşığı süslemek için ayrılır) 1 çay bardağı soya yağı Yeterli miktarda karabiber, kırmızıbiber ve tuz 1/2 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Teflon tencereye 1/2 çay bardağı soya yağı koyun. Havuçları kızartın ve tencerede bırakın. Başka bir tençereye kalan yağı koyun. Isınınca içine tavuk etlerini atın ve karıştırın. Suyunu çekince küp şeklinde doğranmış havuçlar ve taze fasülyeden atıp tuz ilave edin, hepsi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun ve ateşi kapatın. Pirinç, haşlanmış mercimek, karabiber ve kırmızı biberi de katarak iyice karıştırın. Bu karışımı teflon tenceredeki havuçların üzerine yayın ve dört bardak sıcak su dökün. Kaynamaya başlayıca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, 5-6 dakika dinlendirin Servis tabağına ters çevirin Havuçların aralarına maydanoz dalları yerleştirin. Sıcak servis yapın
2 su bardağı Amerikan Pirinci 4 bardak et suyu 2 su bardağı mısır konservesi 1 kahve fincanı soya yağı Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun. 4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
500 gr Amerikan pirinci 400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış) 3 adet orta boy havuç 1 adet kuzu soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım paket margarin veya tereyağı 1 kaşık biber ve domates salçası Tuz Karabiber 3 bardak su veya et suyu
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri üzerine geçecek kadar bir kaşık tuz atarak sıcak suyla ıslatırız. Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavururuz, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir iki defa çeviririz, hafif sararınca üzerine 3 cm uzunluğunda ince ince doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki defa da onunla çevrilir ve üzerine haşlanmış nohut konulur. Üzerini geçecek kadar su veya etsuyu ilave edilir. Tuz ve karabiber konularak önce harlı ateşte sonra pilav göz göz olunca kısık ateşe alınarak üzerine havlu kağıt peçete örtülerek demlenmeye bırakılır. Sonra çukur bir kaseye doldurulup servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. Etrafı havuç rendesi ve nohutla süslenerek servis yapılır.
200 gr kıyma 2 su bardağı pirinç 1 demet dereotu 1 demet taze soğan 3 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Pilav yapılacak tencereye yağı koyun ve eritin. İçerisine kıyma ilave edin. Kıyma kavrulunca önceden ılık su ile ıslatılmış ve yıkanıp süzülmüş olan pirinci ilave edin. Bir kaç dakika birlikte kavurun.2 su bardağı kaynamış suyu pirinçlerin üzerine dökün. Kısık ateşte suyunu çektirin. Pişen pilavı 10 dakika beklettikten sonra önceden yıkanmış ve ince ince kıyılmış dereotu ile taze soğan ilave edin. Güzelce karıştırıp bir süre beklettikten sonra karabiber dökerek servis yapın.
1/2 kg dilbalığı (veya levrek filetosu) 250 gr mürekkep balığı, doğranmış 1 küçük kutu bezelye konservesi 250 gr kırmızı dolmalık biber 1 kutu kuşkonmaz konservesi 250 gr dolmalık yeşil biber 1/2 kg kuşbaşı dana eti 1/2 kg ayıklanmış midye 1/2 su bardağı beyaz şarap 1/2 çorba kaşığı safran 2 adet kereviz yaprağı 2 adet defne yaprağı 1/2 kg domates 6 adet enginar 150 gr mantar 1 kg karides 2 adet piliç 250 gr soğan 1 kg pirinç 250 gr havuç 1/2 demet maydanoz 1/2 limon 250 gr sosis zeytinyağ karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Piliçlerin her biri onar parçaya bölüp, etlerini kemiklerinden ayırın. İri kemikleri içi su dolu bir tencereye koyun, soğanlar, domatesler, havuçlar, maydanoz ve kereviz yapraklarını katıp haşlayın. Mantarları suda pişirin. Balık filetolarını, limon suyu ve defne yapraklan koyduğunuz suda haşlayıp bir kenara ayırın. Dana eti ve piliç parçalarını yağda kavrun, içine şarap ve bir miktar sıcak su koyup yüksek ateşte pişirin. Ayıklayıp, yıkadığınız enginarları dörde bölün, dolmalık biberleri küçük parçalara kesip kavurun. Karidesleri haşlayıp ayıklayın, havuçları temizleyip, haşlayın. Piliç kemiklerinin piştiği suya, pirinç, karabiber, tuz ve safran katın, buna bir su bardağı tavuk suyu ve çeyrek bardak zeytinyağı ilave edilp, beraberce pişirin. Sıcak olarak kuşkonmazlar, bezelyeler, dolmalık biberlerin ve karideslerin bir kısmı, kavrulmuş mürekkep balığı parçalan, midyeler ve sosisleri pişen pilavın üstüne süs olarak dizip, üzerine maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
1 kg yağsız kuşbaşı dana eti et, dana 100 gr tereyağ ( ya da margarin) 1 adet havuç, rendelenmiş 1 tatlı kaşığı kimyon 1 kg konserve bezelye 4 su bardağı pirinç 5 su bardağı su 2 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Dört su baradağı pirinci sıcak su ile haşlayın. İki adet orta boy soğan, iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız kuşbaşı etleri katın, beraberce karıştırın. Otuz dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin. Bu malzemeyi, geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, üzerine bezelyeleri ilave edin. Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı kaşığı kimyon serpin. Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci düzgün bir şekilde, eşit dağılacak biçimde döküp, beş du bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp, ağır ateşte yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Ateşten alıp on dakika kadar dinlendirin. Tencereden daha geniş bir tepsinin içine dikkatlice ters çevrip pilavı boşaltın ,servis yapın
2 su bardağı pirinç 3 orta boy patates 150 gr tereyağı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri 24 saat öncesinden yıkayıp suya bırakın, ertesi gün süzüp, tuzlu kaynar suya atın ve 7 dakika kaynatın. Hemen süzün, soğuk sudan geçirin. Daha önceden soyulmuş ve 0,5 cm. halkalar halinde dilimlenmiş patatesler yağlanmış yuvarlak bir tencerenin altına ve kenarlarına dizin. Delikli düz bir kepçe ile pirinçleri kepçe kepçe patatesli tencereye dökün, geri kalan teryağıbı küçük parçalar halinde pirinçlerin üzerine atın, hafif tuz serpin, tencerenin kapağını sıkıca kapatın, çok çok hafif ateşte iki saat pişirin. Servis tabağına alırken ortaya pilav, kenarına patatesleri dizin, arzu edilen et çeşitleriyle servis yapın.
1 bardak Amerikan pirinci 2 bardak su 50 gr kaşar peyniri
Salatalık dilimleri Doğranmış kiraz Domates Havuç
HAZIRLANIŞI
Pirinci 10 dakika haşlayın. Bir kabın içinde haşlanmış pirinci, peynir rendesini, kıyılmış maydanozu, domatesi, koyup karıştırın. Sonra bu karışımı 15 dakika 180 derece ısıyla fırında pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra rendelenmiş havuç, salatalık dilimleri ve maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
2 su bardağı Amerikan pirinci 250 gr dana eti 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet küçük boy havuç 1 adet orta boy soğan 3 su bardağı kaynamış su 1 çay kaşığı tavuk orjantina 1 çay kaşığı safran 1/2 çay kaşığı zencefİl 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Amerikan pirinci kaynamış tuzlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletildikten sonra bol suyla yıkanır. Kuru soğan küçük küçük doğranır. Havuç rendenin küçük tarafında rendelenir. Dana eti ortalama 2 cm büyüklüğünde kesilir. Kuru soğan pembeleşinceye kadar yağda pişirilir. Üzerine havuç eklenir.Yine kısık ateşte 10-15 dakika kadar iyice pişirilir. Etler eklenir yine kırık ateşte yarım saat kadar kavrulur. (Bu işlem sonucunda havuç ve soğanlar erimiş olmalıdır.) Bu karışıma, tavuk orjantina, safran, zencefil, tuz eklenip kanştırılır. Üzerine pirinçler eklenip zedelemeden karıştırılır. Çok sık ateşte 45 dakika pişirilir. 10-15 dakika demlenmeye bırakılır servise hazır hale gelir.