SanaLKolik.Forumm.Biz | Kaliteli Paylaşımın Yeni Adresi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SanaLKolik.Forumm.Biz | Kaliteli Paylaşımın Yeni Adresi


 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap


 

 Pilavlar !! (Dev Arşiv)

Aşağa gitmek 
3 posters
Sayfaya git : 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
PoWeR78
Benimle iyi olun, yeni üyeyimPoWeR78


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 5
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 07/11/09
<b>Nerden</b> Nerden : EvDeN
<b>Yaş</b> Yaş : 32
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 28/04/92

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:51 am

ACıLı PIRINÇ
MALZEMELER
2 bardak tavuk suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
1 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış orta boy soğan
1 adet taze doğranmış tere
2 diş doğranmış sarmısak
1 adet doğranmış acı biber
HAZIRLANIŞI
Soya yağını geniş bir tavada kızdırın. Soğan, pirinç, tere, sarmısak ve biberi ilave edin, iyice karıştırarak yaklaşık 3 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
PoWeR78
Benimle iyi olun, yeni üyeyimPoWeR78


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 5
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 07/11/09
<b>Nerden</b> Nerden : EvDeN
<b>Yaş</b> Yaş : 32
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 28/04/92

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:52 am

ANANASLı PILAV
MALZEMELER
3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
2-3 adet yeşil soğan
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 yemek kaşığı
Tereyağı
1 adet ananas
Yarım çay kaşığı zencefil
Tuz
HAZIRLANIŞI
Yeşil soğan bir tavanın içine ince ince doğradıktan sonra, ceviz, kuru üzüm, tuz ve zencefil içine karıştırılıp tereyağı ile harlı ateşte 3-4 dakika pişirilir. Üstüne dilimlenmiş ananas ve haşlanmış pirinç ilave edilerek iyice pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:54 am

ARNAVUT CIGERLI BULGUR PILAVI

MALZEMELER

1/2 kg ciğer
1/2 kg bulgur
Bir su bardağı kırmızı şarap
6 su bardağı su
Kimyon, karabiber, acı pul biber
Maydanoz
3 adet domates
2 baş soğan
1 adet patetes
2 diş sarımsak


HAZIRLANIŞI

Hepsini bir tencereye koyun kaynatın.
Ciğeri kavurduktan sonra kaynatmış olduğunuz karışımı içine katıp kavurun.
Sonra yoğurtla servise yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:54 am

AYVALı PILAV

MALZEMELER

4 kişilik
400 gr dana eti
400 gr pirinç
100 gr sıvı yağ
2 adet kurusoğan
1 adet ayva
400 gr havuç
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz


HAZIRLANIŞI

Havucu soyun ve halka halka doğrayın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra eti ekleyip kavurun. Et suyunu çekince havucu koyup kavurmaya devam edin. Havuç yumuşamaya başlayınca 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve kimyon ilave edin. Ayvayı soyup dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın, etlere ilave edip yaklaşık 12 dakika haşlayın. Sonra ayvaları tencereden alın pirinci ilave edin. Ağzını kapatın ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın altını kapatın, ayvaları ekleyin ve ağzı kapalı olarak 30 dakika dinlendirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:54 am

BADEMLI PILAV

MALZEMELER

3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci (Didiklenmiş tavuk ile beraber pişmiş pilav)
1/3 su bardağı badem içi (ince dövülmüş)
1/3 su bardağı soya yağı
1/3 su bardağı kadar ince şerit halinde dilimlenmiş havuç
1 çorba kaşığı kadar ince doğranmış kırmızı biber
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı taze doğranmış maydanoz
Yeterince tuz


HAZIRLANIŞI

Bir tavaya margarini koyup eritin. Soya yağını ilave edin. Yağ kızdıktan sonra badem içi, havuç ve kırmızı biberi, bademler altın rengi alıncaya kadar pişirin. Didiklenmiş tavuk ile beraber pişirilen pilav ve kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.



Her servis 233 kalori, 7 gr protein, 12 gr yağ, 27 gr karbonhidrat, 3 gr doğal lif, 0 miligram kolesterol ve 325 miligram sodyum içerir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:55 am

BREZILYA USULÜ PILAV

MALZEMELER

250 gram soyulmuş karides
2 su bardağı pirinç
1 tatlıkaşğı salça
1 diş sarımsak
2 adet soğan
300 gr sulu domates
6 çorbakaşığı zeytinyağı
600 gr etsuyu
tereyağı ya da margarin
toz kırmızı biber
maydanoz
tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın.
Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın. Pirinç etsuyunu çekmeli. Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün. Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın. Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin.
Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın. Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin.
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun. Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun. Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:55 am

BULGUR PILAVı

MALZEMELER

1 paket domatesli bulgur
2 adet domates

yeteri kadar tuz
2 adet çarliston biber
1 adet soğan


HAZIRLANIŞI

Ufak ufak doğranmış soğan ve çarliston tereyağında çevrilir, üzerine rendelenmiş domates ilave edilip, bir iki taşım kaynatılır. Bulgur ilave edilir, bir iki kez karıştırılır ve üzerini bir parmak örtecek kadar su konulup, pişmeye bırakılır. Arzuya göre tuz ilave edilir. On dakika sonra yemeğimiz hazırdır.

NOT: Tereyağ yerine margarin ve sıvıyağ da kullanabilirsiniz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:55 am

BUTKA

MALZEMELER

2 bardak baldo pirinç
1.5 bardak su
1.5 bardak süt
3 çorba kaşığı şeker
0.5 tatlı kaşığı tuz
250 gr margarin
2 adet yumurta
1 bardak kuru üzüm
2 kaşık tereyağı


HAZIRLANIŞI

Pirinç,su, süt, şeker, tuz ve margarin suyu bitene kadar ocakta pişirilir. Çırpılmış iki yumurta eklenerek, fırında yarım saat daha pişirilir. Sıcak suda bekletilen üzümler, süzülerek tereyağında 3 dakika kavrulur ve pilavın üzerine serpilerek servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:55 am

ÇILAV

MALZEMELER

1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
1,5 litre su
3 kaşık tereyağı
Tuz


HAZIRLANIŞI

Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır. Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır. 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir. 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır. Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir. 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:56 am

ÇINTEMANI FORMLU PILAV

MALZEMELER

3 yemek tarifinin birleşiminden oluşmaktadır.


l.Safranlı Pilav

MALZEMESİ :
1 çay bardağı pirinç
1 tane tavuk budu
1 yemek kaşığı nohut
1 tatlı kaşığı çekirdeksiz san üzüm
1 tane kayısı
1 tane küçük soğan
1 gr safran
Dolmalık fıstık (1 tatlı kaşığı)
Badem (1 yemek kaşığı)
3-4 tane top karabiber
3-4 tane top yenibahar
2 kaşık tereyağı
0,5 çay kaşığı toz zencefil
Süsleme için kiraz domates


HAZIRLANIŞI

Tavuk budu haşlanır didiklenir. Top karabiber ve yenibahar havanda iri bir şekilde parçalanır. Tavuğun üstüne eklenir. Soğan küp doğranır. Kayısı minik doğranır. Tereyağında soğan pembeleşir. Üstüne kayısı, üzüm, nohut (nohut bir gece suda bekletilir ve kabuğu soyulur) eklenir. Tavuk da konur. 1 saat kaynar suda bekleyen pirinç da ilave edilir. 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyuna safran eklenir. Pilav pişirilir. En son 0,5 çay kaşığı toz zencefil, kavrulmuş badem ve fıstık eklenir. Demlendirilir.


2. Domatesli Pilav :

MALZEMESİ :
1 çay bardağı Amerikan Pirinç
1 tane tavuk budu
2 adet domates
0,5 yemek kaşığı salça
1 tane kırmızı biber
4-5 adet tane karabiber
4-5 adet tane yenibahar
1 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI :
Tavuk haşlanır ve didiklenir. Üzerine yenibahar, karabiber (parçalanmış) ilave edilir.
Küp doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir. Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesler, salça, küp doğranmış kırmızı biberler eklenir. Tavuklar ilave edilir. Pirinç de üzerine konur. 1 çay bardağı kaynar tavuk suyu ilave edilir. Pişirilip, demlendirilir.



3. Sebzeli Pilav :

MALZEMESİ :
1 çay bardağı Amerikan Pirnici
1 tane tavuk budu
3-4 tane karabiber
3-4 tane top yenibahar
1 yemek kaşığı iç bakla
1 yemek kaşığı bezelye
1 yemek kaşığı şam fıstığı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağ
5-6 dal dereotu
1 tane küçük kuru soğan

HAZIRLANIŞI :
Tavuk haşlanır, didiklenir, parçalanmış yenibahar ve karabiber eklenir. Küp doğranmış soğan tereyağında kavrulur. İç bakla yarı haşlanır. Kabuğu soyulur. Bezelye de yarı haşlanır. İç bakla, bezelye ve tavuk soğanın üzerine eklenir. Süzülmüş pirinçler de eklenir. 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyu eklenir. Pişirilir, doğranmış dereotu eklenir ve demlendirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:56 am

ÇIN USÜLÜ PILAV

MALZEMELER

1 adet dilimlenmiş orta boy soğan
2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates
2 adet dilimlenmiş havuç
1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam)
Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir)
1 porsiyon pişirilmiş pirinç


HAZIRLANIŞI

Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek / mısırözü yağı koyun. Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın. Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin. Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın. Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin. Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın. Pilavla karıştırarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:56 am

DEREOTLU BAKLALı PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı jasmin pirinç
3 su bardağı su
1 demet dereotu
1 su bardağı taze iç bakla (az haşlanmış)
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı



HAZIRLANIŞI

Su, margarini, tuz derin bir tencerenin içine koyun ve kaynatın. Kaynayınca içine ince ince kıydığınız dereotu ve daha önceden az haşladığınız taze iç baklayı ekleyin. Su tekrar kaynayınca önceden yıkanan pirinci içine ilave edin. Kaynayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Dibinde çok az miktarda su kaldığında tencerenin üstüne bir bez koyup kapağını sıkıca kapatın ve 10-15 dakika çok hafif ateşte demini almasını bekleyin. Daha sonra altını kapatıp, yarım saat ağzını kapalı olarak dinlendirin. Yanında haşlanmış et ile servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:56 am

DEREOTLU PILAV

MALZEMELER

1 adet bezelye konservesi (küçük boy)
2 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
1 adet havuç
1 baş soğan
sıvı yağ
karabiber


HAZIRLANIŞI

Küçük parçalar halinde kestiğiniz havuç ve soğanı sıvı yağda kavurun. İki bardak yıkanmış pirinçle çevrip, pişirin. Piştiğinde bezelye, kıyılmış dereotu ve karabiber katıp, dinlenmeye bırakın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:57 am

DIBLE (FASULYELI PILAV)

MALZEMELER

1 kg fasulye
1 su bardağı pirinç
3 adet orta büyüklükte soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 adet küçük domates
1 çorba kaşığı tereyağ
pul
biber
karabiber


HAZIRLANIŞI

Taze fasulye küçük küçük doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur. Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul
biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresince ara sıra karıştırılır. Pirince tavada zeytinyağ iyice
yakılır, üstüne dökülür. Pilav gibi demlenmeye bırakılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:57 am

DOMATESLI PILAV

MALZEMELER

3 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı pirinç
2 domates
3 bardak su
tuz


HAZIRLANIŞI

Pirinçleri ayıklayıp bir tepsiye koyun, üzerlerinde ılık su gezdirin. Bir çorba kaşığı tuz serpin, ununu salıncaya, şişinceye kadar dinlenmeye bırakın. Su soğuyuncaya kadar geçen sürede yağı eritip rende domatesi pişirin. Domates yoksa, salça da kullanabilirsiniz.
Tuzunu ve suyunu koyup kaynatın bu arada pirinci bol suyla, yıkayıp süzün ve kaynayan suya katın, biraz karıştırın. Daha sonra ateşin altını kısın, suyunu çekinceye kadar, dibini tutturmadan pişirin. Bir havlu peçete geçirdğiniz tencere kapağını kapayıp çok kısık ateşte 2o-25 dakika demlenmeye bırakın. Karıştırıp servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:57 am

DOMATESLI PILAV 2

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 adet olgun domates

2.5 bardak su


HAZIRLANIŞI

Ayıklanıp, yıkanmış pirinç üzerini örtecek kadar ılık suda iki saat kadar bekletilir. Daha sonra bir tencerede rendelenmiş domates, tereyağ ile öldürülür ve süzülen pirinç ilave edilir. Bir iki defa tahta kaşıkla çevrilip üzerine 2.5 bardak su boşaltılır. Arzu edildiği kadar tuz konulur ve orta hararetli ateşte 15 dakika pişirilir.

Not : Suyunu çeken pilavın altı kapatıldıktan sonra üzerine bir havlu örtülürse pilav daha güzel demlenir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:57 am

DOMATESLI PIRINÇ PILAVI

MALZEMELER

2 Su bardağı pilavlık pirinç
3Adet orta boy domates
100 gr tereyağ
3 su bardağı sıcak su
1 tablet tavuk suyu (isteğe bağlı) veya et suyu


HAZIRLANIŞI

Domatesleri kalın dipli bir tencereye rendeleyin.
Sıcak su,tereyağı,tuz ve tavuk tabletini ilave edin.
Kaynayınca önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyup karıştırın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.




NOT: Türkiyenin her bölgesinde pişirilen bir yemektir. Et ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak servis yapılır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:59 am

DOMATESLI SEBZE BÖREĞI

MALZEMELER

4 kişilik
750 gr pırasa
50 gr tereyağı
200 gr salam
250 gr pirinç
250 gr peynir
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
tuz
1 kg domates


HAZIRLANIŞI

Pırasaları ayıklayıp temizleyin ve ince halkalar halinde kesin. Eritilmiş tereyağına atın ardından pirinci de ekleyin. ve 1/2 litre tuzlu su bulunan bir tencerede haşlayın. Salamları ince şerit şeklinde kesin. Maydanozu doğrayın ve peyniri de rendeleyin. Salamları ve peynirin bir kısmını pirinçle karıştırın ardından bunu bir kaba yerleştirin. Kalan peyniri maydanoz ve galeta unu ile karıştırın. Domatesleri ince dilimleyin ve karışımın üzerine koyun ardından peynir karıuşımını da üzerine serpin. 225 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:59 am

DÖVME PILAVı

MALZEMELER

1 çay bardağı nohut
2 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı fasulye
5 adet domates
5 adet yeşil biber
2 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI

Buğdayı, nohutu ve fasulyeyi ayrı ayrı tencerelerde akşamdan ıslatın. Sonra hepsini bir tencereye alarak üzerine 3 parmak geçecek kadar su koyun. Tuz ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Soğanları küp küp doğrayın ve bir tavada tereyağını eritin. Küp kü doğranan soğanları sararana kadar kavurun. Domateslerin kabukalrını soyun, küp küp doğrayın ve soğana ekleyin. Hazırlanan domatesli harcı fasulye-nohut-bulgur karışımına ilave edin ve iyice karıştırın. Tuz ve karabiber serperek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:59 am

ERIKLI PILAV

MALZEMELER

Pilav için:
2 su bardağı Amerikan pirinci
Badem (kabukları soyulmuş)



1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tarçın
1 tutam yeni bahar
Tuz
3 su bardağı su


Erik için:

1 çay bardağı toz şeker (arzuya göre fazla veya az)

1 yemek kaşığı tereyağı
Hamur için 1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Un
Tuz


HAZIRLANIŞI

Erikleri yıkayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirelim, suyunu çekip pişince, 1 çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı koyup biraz daha kaynatalım. Ocaktan alalım. Soğuyunca çekirdeklerini çıkaralım.
Pilav için zeytinyağını koyup, pirinci kavuralım, 3 su bardağı su ve tuzunu ilave edelim. Suyunu çekince bir kaşık tereyağı koyup pilavımızın altını kapatalım. Zeytinyağında hafif pembeleştirdigimiz badem ve fıstıkları da pilava ilave edelim, karıştıralım.
Pilav pişerken 1 yumurta 1 kaşık yağ ile yaptığımız hamurumuzu 30 cm çapında açalım. Tam orta kısmına nişan yüzüğümüzle şekiller açalım. Yağladığıımız (15-20 cm çapında) tenceremize yufkamıza yerleştirelim. Üzerine eriğin yarısını yayalım, üzerine pilavın yarısını koyalım diğer eriği de yayalım onun üzerine de pilavımızı koyup, hamurumuzu kapatalım. Üzerini yağlayıp fırında kızartalım. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:59 am

ETLI PILAV

MALZEMELER

250 gr kuşbaşı
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
1 çaybardağı kadar mısır özü yağı
tuz
arzuya göre kara biber


HAZIRLANIŞI

Eti ve havucu küçük kareler halinde doğrayıp haşlayın. Pirinci bolca yıkayın, yayvan bir tencerede yağı kızdırıp pirinci kavurun. Kaynatılmış su katıp tuzu atın. Ocağı kısıp pirinç suyunu çekene kadar bekleyin. Haşlanmış malzemeyi pilava ekleyip demlendirin sonra servis yapın.
Not: Bezelye tazeyse haşlanır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 8:59 am

FIRINDA KIZARMIS PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
süt
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
1 kaşık tereyağ


HAZIRLANIŞI

Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra iyice durulayın. Pirinci 6-7 cm derinliğinde, 30 cm genişliğinde bir Pyrex kaba koyun. Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe zeytinyağı veya margarin ile yağlayın. Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecektir). Tuzunu koyun. Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine atın. 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun. Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:00 am

FıRıNDA PEYNIRLI PILAV

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı soya yağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 şeker kaşığı karabiber


HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağı kızdırın ve pirinçleri göz göz oluncaya kadar kavurun. İçine 2 şeker kaşığı karabiber ekleyin ve karıştırın. Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın. Pirinçler suyunu çekince 20 dakika dinlenmeye bırâkın. Pilavınız hazır olunca bir fırın kabına alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 15 dakika fırınlayın. Piştikten sonra kare şeklinde keserek sıcak servis yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:00 am

GÖÇMEN PILAVı

MALZEMELER

2 ölçü pirinç
4-5 adet soğan
1/2 kilo taze fasulye
Tuz
Yağ


HAZIRLANIŞI

Soğanları küp küp doğrayın. Yağın içinde kavurun. Taze fasulyeyide küçük küçük doğrayıp haşlayın. Haşladıktan sonra soğanların üzerine dökün. En üstüne pirinç konur. Hiç karıştırmadan su ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra tencereyi ters çevirin ve servis yapın. İsteğe göre, üzerine baharat türü ve yoğurt ilave edilebilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:00 am

GÜÇ PILAVı

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1 yemek kaşığı soya yağı
2 adet orta boy ince doğranmış havuç
200 gr. brokoli çiçeği
1 baş orta boy soğan
1 diş doğranmış sarmısak
1 çay bardağı baharatlı sebze suyu
2 yemek kaşığı karışık baharatlı et sosu
2 çay kaşığı kuru kekik yaprağı
400 gr. kuru fasulye konservesi
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı toz karabiber
200 gr. börülce konservesi


HAZIRLANIŞI

Yağı geniş bir tencerede kızdırın. Havuç, brokoli, soğan ve sarmısağı ilave edin. Karıştırarak sebzeler soluncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Sebze suyunu, baharatlı et sosunu, kekik, tuz ve biberi ilave edin. Pirinç, fasulye, börülceyi de ilave edip karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:00 am

HAMSILI PILAV

MALZEMELER

1 kg hamsi (ayıklanmış)
400 gr pirinç
2 orta boy soğan
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Maydanoz
Kırmızı pul biber
Karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
1 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

Servis tepsisini önce yağlayalım. Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir şekilde alt kısmına ve yanlara dizelim. Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğruyoruz. Pirinci yıkadıktan sonra soğana ilave edelim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı yıkayarak bu malzemelere ilave edelim. Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma ilave edelim. Birbirine iyice kanştırıp tuzunu da katarak hamsilerin üzerine döşeyelim. Daha sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri elimizle diziyoruz. Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiriyoruz. Açık yer kalmayacak şekilde üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz. Suyunu da koyup kısık ateşte pişirelim.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:00 am

HAVUÇLU PILAV

MALZEMELER

4 kişilik
2 su bardağı pirinç
3 adet havuç
100 gr şamfıstığı
50 gr kuş üzümü
tuz
3 su bardağı et suyu
2 fincan sıvıyağ



HAZIRLANIŞI

Kuş üzümünü ılık suda biraz bekletin. Havuçları kazıyın ve kaynar suda 5 dakika haşlayın. Havucu rendeleyin ve ardından kuşüzümü ve şamfıstığıyla beraber kızartın. Bu arada yağda sade pişirdiğiniz pilavı iyice demlenmesi için dinlendirin. Demlenmiş pilava hazırladığınız karışımı ekleyin ve sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:00 am

HAVUÇLU PILAV two

MALZEMELER

Amerikan pirinci 1 kg
Sıcak et suyu 2 lt
Havuç 300 gr
Kuşbaşı tavuk eti 1/2 kg
Kuş üzümü 3 çorba kaşığı
Dereotu
Tuz
Karabiber


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 16.5 gr
Yağ 8 gr
Karbonhidrat 83 gr

486 kcal


HAZIRLANIŞI

Havuçları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırın. İçine havucu, tavuk etini ekleyip kavurun. Ardından yıkayıp pirinci ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra su ve yeterince tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin, 15 dakika kadar dinlendirin, dereotuyla süsleyip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:00 am

HAVUÇLU VE BEZELYELI PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı margarin
2/3 bardak konserve bezelye
2 orta boy havuç
1/2 demet dereotu
1/2 çay kaşığı safran
yeterince tuz


HAZIRLANIŞI

Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin. Bu arada havuçları tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın ve iyice yumuşamadan haşlayın. Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin. 3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın. Tuzunu, margarini ve safranı
ekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın. Tahta kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1-2 taşım
kaynattıktan sonra altını kısın. Pirinçler suyunu çekince bir defa demir yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün. Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış dereotlarını
pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dakika
bekleyin. Bu arada tencerenin kapağını fazla açık tutmamanız gerekiyor. Dinlenme süresi sonunda yine demir yemek kaşığı ile harmanlayıp servis tabağına alın. Dilerseniz karabiber ile tatlandırıp, cacıkla servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:01 am

IÇ PILAV

MALZEMELER

250gr kuzu veya tavuk ciğeri
2 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
5 çorba kaşığı çam fıstığı
3 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı margarin
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı yenibahar
1/2demet dereotu
Karabiber
Tuz


HAZIRLANIŞI

Kalın dipli bir tavada yağı eritin, fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra temizlenmiş, zarı soyulmuş ve küçük küçük doğranmış ciğerleri tavaya alıp rengi değişinceye kadar pişirin.
Pirinci ilave edip karıştırdıktan sonra su, tuz,kuşüzümü ve baharatları koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Dereotu ile süslüyerek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:01 am

ÇLI BULGUR PILAVı

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvıyağ
1 kg ince bulgur
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı su
4 çay kaşığı susam
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet rendelenmiş soğan
bir tutam nane ve kekik
1 çay kaşığı pul biber


HAZIRLANIŞI

Yağı tencereye koyduktan sonra soğan, susam ve kuş üzümü iyice kavrulur daha sonra bulgur konulur ve biraz karıştırdıktan sonra üzerine nane, kekik, pul biber, 1 yemek kaşığı tuz koyulur. 2 su bardağı su koyulduktan sonra suyu çekinceye kadar pişirilir, üzeri gazete kağıdıyla kapatıldıkdan sonra 20 dakika dınlendirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:01 am

KABIL PILAVı

MALZEMELER

4 çorba kaşığı margarin
1 kg kemikli koyun eti
6 su bardağı pirinç
4 adet büyük soğan
200 gr kuru üzüm
1/2 kg havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Soğanları kalınca rendeleyin, yağda koyu pembe olana dek kavurun. Etleri ilave edip, bir süre beraberce kavurun. Ardından sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin. Havuçları yarım parmak kalınlığında boylamasına kesip, yağda çevirerek kızartın, süzüp bir kenarda bekletin. Üzümleri çok az yağda hafifçe kavurun, süzüp bir yanda bekletin. Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkayın, süzüp pişmiş etin suyuna katın. Ezmeden ağır ağır karıştırın, demlenmeye bırakmadan önce bir kenarda beklettiğiniz havuç ve üzümleri kenarlara dizin. Çok hafif ateşte, yarım saat kadar demlendirin. Servis yapmadan önce üzerini havuç ve üzümlerle süsleyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:01 am

KABAK PILAVı

MALZEMELER

Amerikan pirinci 1 kg
Dana eti 1 kg
Kış kabağı 1 kg
Soya yağı 6 çorba kaşığı
Kuş üzümü 3 çorba kaşığı
Et suyu 1.5 lt
Tuz
Karabiber


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 27 gr
Yağ 16 gr
Karbonhidrat 88 gr

842 kcal


HAZIRLANIŞI

Kuşbaşı doğradığınız etleri yağda kavurun. Kabakları yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın. Kavrulan etin içine dökün, biraz su koyup hafif pişirin. Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Et ve kabağın bulunduğu tencereye pirinci ve kuş üzümünü dökün, tuzunu ve karabiberini de karıştırdıktan sonra 1.5 lt et suyunu üzerine boşaltın. Suyunu çekene kadar ateşte pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:02 am

KAYıSıLı KOLAY PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı Amerikan Pirinci
3 bardak su
3 çorba kaşığı soya yağı
2 su bardağı kuru kayısı
1 çorba kaşığı safran
Yeterince tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI

Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Suyunu süzün ve kızgın yağda 10 dakika pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. İçine 2 su bardağı kuru kayısı, 1 çorba kaşığı safran ve yeterince tuz ekleyip iyice karıştırın. 3 bardak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çektikten sonra ateşten indirip 20 dakika dinlenmeye bırakın. Karabiber ile süsleyerek sıcak servis yapabilirsini
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:02 am

KESTANELI PILAV

MALZEMELER

500 gr Amerikan pirinci
500 gr kuşbaşı piliç eti
500 gr kestane
100 gr kuş üzümü
100 gr yeşil fıstık
100 gr kuru kayısı
1 su bardağı zeytinyağı
2 demet dereotu
3 soğan
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
1 yemek kaşığı zencefil, tarçın, karanfil karışımı


HAZIRLANIŞI

Pirinçleri tuzlu sıcak suda bekletin. Yıkayın süzün. Bir soğanı kıyın. Bir tencerede yağın yarısı ile pembeleştirin. Piliçleri ilave edin biraz kavurun iki bardak sıcak su ilave edin suyunu çekinceye kadar pişirin.
Başka bir tencerede kalın yağda kıyılmış 2 soğanı pembeleştirin, pirinci ilave edin. Birkaç dakika kavurun, bütün baharatları, tuzu, şekeri, kıyılmış dereotunu ve 4 bardak sıcak suyu ilave edin. 10-15 dakika sonra kuş üzümünü, küçük kesilmiş kayısıları ve fıstığı ilave edin, karıştırın. En son etleri ve kestaneleri de koyarak 10 dakika daha pişirin. Dinlendirin. Tabağa alırken kestaneleri alın pilavı süsleyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:02 am

KıYMALı PIRINÇLI BÖREK

MALZEMELER

4 kişilik
1,5 su bardağı pirinç
3 adet yumurta
250 gr dana kıyması
1 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
50 gr kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
karabiber
tuz



HAZIRLANIŞI

Pirinçleri haşlayın ancak lapa olmasınlar. Bir tavada küçük küçük doğranmış soğanı ve kıymayı yağda kavurun. Karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyin. Haşladığınız pirince 1 kaşık yağ, yumurta, tuz, karabiber ve unu karıştırın ve yağlanmış tepsiye pirincin yarısını döküp arasına kıymalı harcı koyun. Pirincin diğer yarısını da en üste döşeyin ve kaşar peynir rendesini de serpin. Kızgın fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:03 am

KUSKUSLU DANA KEBABı

MALZEMELER

1 kG süt danası
yarım paket margarin
yarım kilo kuskus
2 orta boy söğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 orta boy domates
5 sivri biber
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Yarım paket margarini bir parçasını etler için, bir parçasını kuskus için kullanmak üzere ikiye bölün. Sonra etleri kavurun , suyunu salıp çeksinler. Ince doğradığınız soğanları katıp öldürün. Ardından salçayı koyun, yaklaşık iki su bardağı suyu da ekleyip tencereyi kapatın. Etler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatmaya devam edinm. Ayırdığınız yağda kuskusu bir tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Rengi değişmeye başlarken tencereyi ateşten alın, pişen etlere katın. Kabuğunu çıkardığınız ve irice doğradığınız domatesleri, yeşil biberleri de katın. Suyunu ayarlayın, su kuskusun üstüne geçmesin. Orta ateşte suyunu çektirin. Gerekirse biraz daha sıcak su gezdirin. Suyun ayarlanmasında ateşinizin kuvveti, kuskusun cinsi, kavurma süreniz belirleyici olacaktır. Bu yüzden kuskuslar ne çorba olacak nede çok diri kalacak şekilde suyun miktarını ayarlayın. Daha sonra demlendirip, şöyle bir karıştırın ve sıcak sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:03 am

KUZU ETLI PILAV

MALZEMELER

4 bardak pirinç
2 adet kurusoğan
2 adet domates
3 adet sivribiber
8 adet kuzu kapama
yeterince su
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Etleri soğan, domates ve biberle kavurun pirinç ilave edin. Tuzu, karabiberi ve suyu ilave edip 5 dakika kaynatıp fırın tepsisine alın. 40 dakika fırında pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:04 am

LIMONLU PILAV

MALZEMELER


3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
2-3 adet yeşil soğan
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet ananas
Yarım çay kaşığı zencefil
Tuz


HAZIRLANIŞI

Yeşil soğanı bir tavanın içine ince ince doğradıktan sonra, cevizi, kuru üzümü, tuzu ve zencefili içine karıştırıp tereyağı ile harlı ateşte 3-4 dakika pişirelim. Üstüne dilimlenmiş ananas ve haşlanmış pirinci ilave ederek iyice pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:04 am

MANTARLı BEZELYELI PILAV

MALZEMELER

500 gr. taze bezelye
500 gr. mantar
1 demet dereotu
2 bardak jasmin pirinç
1,5 bardak sıcak su
tereyağ
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanır.Yıkanıp doğranmış mantarlar yağsız tavada 10 dakika sote edilir. Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayıklanıp yıkanmış pirinç, çok ince kıyılmış dereotu, tereyağ, tuz ve karabiber konup 2-3 dakika çevrilerek kavurulur. Sıcak su ilavesi ile 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Altı kapatılır, kapağın altına birkaç adet kağıt havlu konularak 15 dakika kadar demlemeye bırakılır. (Tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz, hem çok lezzetli, hem de çok hafiftir.)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:04 am

MANTARLı PILAV

MALZEMELER


1 bardak haşlanmış Amerikan pirinci (et suyu ile pişirilmiş)
100 gr. taze mantar
2 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı bitkisel yağ


HAZIRLANIŞI

Dilimlediğiniz mantarları ve ince ince doğradığınız soğanı yağ ile tavada pişirin. Pirinci ekleyip 2-3 dakika ısınana kadar karıştırarak pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:04 am

MERCIMEKLI PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı Amerikan pirinci
1,5 adet havuç (çiçek şeklinde kesilmiş)
1/4 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1/2 adet küp şeklinde doğranmış havuç
7-8 adet taze fasulye (verevine kesilmiş)
1/2 bardak az haşlanmış yeşil mercimek (1 tatlı kaşığı süslemek için ayrılır)
1 çay bardağı soya yağı
Yeterli miktarda karabiber, kırmızıbiber ve tuz
1/2 demet maydanoz


HAZIRLANIŞI

Teflon tencereye 1/2 çay bardağı soya yağı koyun. Havuçları kızartın ve tencerede bırakın. Başka bir tençereye kalan yağı koyun. Isınınca içine tavuk etlerini atın ve karıştırın. Suyunu çekince küp şeklinde doğranmış havuçlar ve taze fasülyeden atıp tuz ilave edin, hepsi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun ve ateşi kapatın. Pirinç, haşlanmış mercimek, karabiber ve kırmızı biberi de katarak iyice karıştırın. Bu karışımı teflon tenceredeki havuçların üzerine yayın ve dört bardak sıcak su dökün. Kaynamaya başlayıca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, 5-6 dakika dinlendirin Servis tabağına ters çevirin Havuçların aralarına maydanoz dalları yerleştirin. Sıcak servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:04 am

MıSıRLı PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı Amerikan Pirinci
4 bardak et suyu
2 su bardağı mısır konservesi
1 kahve fincanı soya yağı
Yeterince tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI

Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun. 4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:04 am

ÖZBEK PILAVı

MALZEMELER

500 gr Amerikan pirinci
400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış)
3 adet orta boy havuç
1 adet kuzu soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım paket margarin veya tereyağı
1 kaşık biber ve domates salçası
Tuz
Karabiber
3 bardak su veya et suyu


HAZIRLANIŞI

Pirinçleri üzerine geçecek kadar bir kaşık tuz atarak sıcak suyla ıslatırız. Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavururuz, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir iki defa çeviririz, hafif sararınca üzerine 3 cm uzunluğunda ince ince doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki defa da onunla çevrilir ve üzerine haşlanmış nohut konulur. Üzerini geçecek kadar su veya etsuyu ilave edilir. Tuz ve karabiber konularak önce harlı ateşte sonra pilav göz göz olunca kısık ateşe alınarak üzerine havlu kağıt peçete örtülerek demlenmeye bırakılır. Sonra çukur bir kaseye doldurulup servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. Etrafı havuç rendesi ve nohutla süslenerek servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:05 am

ÖZLEMIN ÇIFTLIK PILAVı

MALZEMELER

200 gr kıyma
2 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
3 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI

Pilav yapılacak tencereye yağı koyun ve eritin. İçerisine kıyma ilave edin. Kıyma kavrulunca önceden ılık su ile ıslatılmış ve yıkanıp süzülmüş olan pirinci ilave edin. Bir kaç dakika birlikte kavurun.2 su bardağı kaynamış suyu pirinçlerin üzerine dökün. Kısık ateşte suyunu çektirin. Pişen pilavı 10 dakika beklettikten sonra önceden yıkanmış ve ince ince kıyılmış dereotu ile taze soğan ilave edin. Güzelce karıştırıp bir süre beklettikten sonra karabiber dökerek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:05 am

PAELA

MALZEMELER

1/2 kg dilbalığı (veya levrek filetosu)
250 gr mürekkep balığı, doğranmış
1 küçük kutu bezelye konservesi
250 gr kırmızı dolmalık biber
1 kutu kuşkonmaz konservesi
250 gr dolmalık yeşil biber
1/2 kg kuşbaşı dana eti
1/2 kg ayıklanmış midye
1/2 su bardağı beyaz şarap
1/2 çorba kaşığı safran
2 adet kereviz yaprağı
2 adet defne yaprağı
1/2 kg domates
6 adet enginar
150 gr mantar
1 kg karides
2 adet piliç
250 gr soğan
1 kg pirinç
250 gr havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 limon
250 gr sosis
zeytinyağ
karabiber, tuz


HAZIRLANIŞI

Piliçlerin her biri onar parçaya bölüp, etlerini kemiklerinden ayırın. İri kemikleri içi su dolu bir tencereye koyun, soğanlar, domatesler, havuçlar, maydanoz ve kereviz yapraklarını katıp haşlayın. Mantarları suda pişirin. Balık filetolarını, limon suyu ve defne yapraklan koyduğunuz suda haşlayıp bir kenara ayırın. Dana eti ve piliç parçalarını yağda kavrun, içine şarap ve bir miktar sıcak su koyup yüksek ateşte pişirin. Ayıklayıp, yıkadığınız enginarları dörde bölün, dolmalık biberleri küçük parçalara kesip kavurun. Karidesleri haşlayıp ayıklayın, havuçları temizleyip, haşlayın. Piliç kemiklerinin piştiği suya, pirinç, karabiber, tuz ve safran katın, buna bir su bardağı tavuk suyu ve çeyrek bardak zeytinyağı ilave edilp, beraberce pişirin. Sıcak olarak kuşkonmazlar, bezelyeler, dolmalık biberlerin ve karideslerin bir kısmı, kavrulmuş mürekkep balığı parçalan, midyeler ve sosisleri pişen pilavın üstüne süs olarak dizip, üzerine maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:05 am

PAŞA PILAVı

MALZEMELER

1 kg yağsız kuşbaşı dana eti et, dana
100 gr tereyağ ( ya da margarin)
1 adet havuç, rendelenmiş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 kg konserve bezelye
4 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Dört su baradağı pirinci sıcak su ile haşlayın. İki adet orta boy soğan, iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız kuşbaşı etleri katın, beraberce karıştırın. Otuz dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin. Bu malzemeyi, geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, üzerine bezelyeleri ilave edin. Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı kaşığı kimyon serpin. Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci düzgün bir şekilde, eşit dağılacak biçimde döküp, beş du bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp, ağır ateşte yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Ateşten alıp on dakika kadar dinlendirin. Tencereden daha geniş bir tepsinin içine dikkatlice ters çevrip pilavı boşaltın ,servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:05 am

PATATESLI PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
3 orta boy patates
150 gr tereyağı
tuz


HAZIRLANIŞI

Pirinçleri 24 saat öncesinden yıkayıp suya bırakın, ertesi gün süzüp, tuzlu kaynar suya atın ve 7 dakika kaynatın. Hemen süzün, soğuk sudan geçirin. Daha önceden soyulmuş ve 0,5 cm. halkalar halinde dilimlenmiş patatesler yağlanmış yuvarlak bir tencerenin altına ve
kenarlarına dizin. Delikli düz bir kepçe ile pirinçleri kepçe kepçe patatesli tencereye
dökün, geri kalan teryağıbı küçük parçalar halinde pirinçlerin üzerine atın, hafif tuz serpin, tencerenin kapağını sıkıca kapatın, çok çok hafif ateşte iki saat pişirin. Servis tabağına alırken ortaya pilav, kenarına patatesleri dizin, arzu edilen et çeşitleriyle
servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:05 am

PEYNIRLI PILAV

MALZEMELER

1 bardak Amerikan pirinci
2 bardak su
50 gr kaşar peyniri

Salatalık dilimleri
Doğranmış kiraz
Domates
Havuç


HAZIRLANIŞI

Pirinci 10 dakika haşlayın. Bir kabın içinde haşlanmış pirinci, peynir rendesini, kıyılmış maydanozu, domatesi, koyup karıştırın. Sonra bu karışımı 15 dakika 180 derece ısıyla fırında pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra rendelenmiş havuç, salatalık dilimleri ve maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
N3squik
Admin

Admin
N3squik


<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1307
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 11/09/09
<b>Nerden</b> Nerden : Ankara
<b>Yaş</b> Yaş : 33
<b>Doğum Tarihi</b> Doğum Tarihi : 22/04/91

Pilavlar !! (Dev Arşiv) Empty
MesajKonu: Geri: Pilavlar !! (Dev Arşiv)   Pilavlar !! (Dev Arşiv) I_icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 9:05 am

PILAV KAROTEN

MALZEMELER

2 su bardağı Amerikan pirinci
250 gr dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet küçük boy havuç
1 adet orta boy soğan
3 su bardağı kaynamış su
1 çay kaşığı tavuk orjantina
1 çay kaşığı safran
1/2 çay kaşığı zencefİl
1 tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Amerikan pirinci kaynamış tuzlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletildikten sonra bol suyla yıkanır. Kuru soğan küçük küçük doğranır. Havuç rendenin küçük tarafında rendelenir. Dana eti ortalama 2 cm büyüklüğünde kesilir.
Kuru soğan pembeleşinceye kadar yağda pişirilir. Üzerine havuç eklenir.Yine kısık ateşte 10-15 dakika kadar iyice pişirilir. Etler eklenir yine kırık ateşte yarım saat kadar kavrulur. (Bu işlem sonucunda havuç ve soğanlar erimiş olmalıdır.) Bu karışıma, tavuk orjantina, safran, zencefil, tuz eklenip kanştırılır. Üzerine pirinçler eklenip zedelemeden karıştırılır. Çok sık ateşte 45 dakika pişirilir. 10-15 dakika demlenmeye bırakılır servise hazır hale gelir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanalkolik.yetkinforum.com
 
Pilavlar !! (Dev Arşiv)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 2 sayfasıSayfaya git : 1, 2  Sonraki

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SanaLKolik.Forumm.Biz | Kaliteli Paylaşımın Yeni Adresi :: Kadınlar Kulübü :: Yemek ve Mutfak :: Pilavlar-
Buraya geçin: