Kadayıf Sarması
Malzemeler;
- 350 gr yaş tel kadayif
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- Yarım paket tereyağı
Şerbeti için:
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
Yapılışı:
Şerbetini ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın. ( altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla çok az tarçın ilave edip karıştırdım.)
Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz.
Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün.
Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın.
Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun. Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
yemekgunlugumblogs den alıntıdır