İçli pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
haşlanıp didiklenmiş 2 tavuk budu
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı tereyağ+çok az sıvıyağ
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
1/2 çay kaşığı karabiber,tuz
Yapılışı:
Pirinçlerimizi sıcak suda 20 dk.bekletiyoruz. Yağda dolmalık fıstıkları kavuruyoruz hafif kızarınca didiklemiş olduğumuz tavuk etlerini kayup 1-2 dk. karıştırıyoruz. Pirinçleride ekleyip 2 su bardağı tavuk suyu ve 1 su bardağı kaynatılmış su, kuş üzümleri ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ocağı kapattıktan sonra 1 tutam karabiber döküp karıştırıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
sedanın günlüğünden alıntıdır.