Konu: Yumurtalı Ispanak tarifi Salı Ekim 20, 2009 1:22 am
Yumurtalı Ispanak tarifi
Malzemeler
600 gr patates Tuz, karabiber 1 soğan 2 diş sarmısak 2 çorba kaşığı sıvıyağ 650 gr ıspanak 200 gr süt kreması
Kalıp için yağ
4 yumurta 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Bu arada soğan ve sarmısağın kabuklarını soyup incecik doğrayın. Oval tencerede kızgın yağda kavurun. Ispanağı ekleyip kısık ateşte üzeri kapalı olarak 7 dakika kadar pişirin. Fırını 175 derecede önceden ısıtın. 50 gr süt kremasını ıspanağa ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ıspanağın biraz çekmesini bekleyin. Patateslerin suyunu süzün. Kabuklarını soyup 5 mm kalınlığında dilimleyin. Fırın kabını yağlayıp patatesleri ekleyin. Ispanağı da ilave edip eşit miktarda kaba yayın. Ispanağa 4 tane çukur açın ve yumurtaları bu çukurların içine kırın. Artan süt kreması ve peyniri ıspanağın üzerine paylaştırıp fırında 175 derecede 30 dakika pişirin. Ardından servis yapın.